The reference for your web-and marketing solutions

we develop personal strategy for your business

Development

 

Applicaties ontwikkelen kan op 2 verschillende manieren uitgevoerd worden. De eerste mogelijkheid is de befaamde "black box" ontwikkeling. U als klant legt de inhoud van deze box vast en de developer doet de rest. Dan volgt de implementatie en klaar is kees! Maar dit is niet hoe wij willen werken.

 

Voor ons is een ontwikkelingsproject meer dan alleen maar een definitie van het werkterrein en het ontwikkelen zelf. Wij betrekken de IT-afdeling, de beslissers en de eindgebruikers in het hele proces, hierdoor beschikken we op het einde van de rit een hoogstaand product. De input van deze personen biedt ons de mogelijkheid om een perfect zicht te hebben op de technische, functionele en budgettaire mogelijkheden. Het merendeel van onze projecten zijn client/server of web based applicaties.

 

De analyse van een project is het meest belangrijke moment. Het is van vitaal belang dat er een correcte "data model" opgezet wordt, waarin de processen en de bedrijfseisen zijn opgenomen. Dit zal de toekomstige programmering en de betrekking van andere bronnen in de ontwikkeling alleen maar vergemakkelijken. Het resultaat van een analyse is het verkrijgen van de reikwijdte van de ontwikkeling, de technische en de functionele eisen, de eerste schets van de architectuur van de database, het groeperen en details van de bedrijfsprocessen en het weergeven van rapporten. Dit allemaal komt tot stand door interviews en meetings met de mensen die we al eerder vermeld hebben.

 

Ontwikkelingsstructuur

 

Na de analyse van de processen, technische en functionele vereisten beslissen we samen met onze klant wat de beste lange termijn oplossing is voor hen. Deze oplossing is gebaseerd op de technische opties en omgeving van uw bedrijf. Het is dan ook perfect mogelijk dat 2 identieke projecten bij 2 verschillende klanten een andere oplossing omvat.

 

Zodra alle beslissingen genomen zijn, kunnen we starten met de implementatie. Afhankelijk van de complexiteit van de ontwikkelingen en de gekozen omgeving kan deze tot stand komen in jullie lokalen of bij ons ter plaatse.

 

Bij complexere ontwikkelingen werken we altijd in verschillende stadia, dit biedt onze klanten de mogelijkheid om het project op de voet op te volgen en te allen tijde aan te passen. Daarnaast kunnen we op deze manier elke stadium testen en eventueel corrigeren. Het is simpelweg gemakkelijker om een klein deel te testen dan de hele oplossing. Op het einde vindt dan een totale test plaats. Deze testfases vinden plaats in een QA-omgeving die opgesteld wordt in de buurt van de ontwikkelzone. Als het programma functioneert in QA, werkt hij ook in realiteit. Ondanks dit gegeven testen we alles ook nog eens grondig na in de live-omgeving.

 

Vooraleer men live gaat, worden de aanwezige data van externe bronnen (indien die voorhanden zijn) geconverteerd naar de nieuwe database structuur. Back-up, restore en mirroring worden geïnstalleerd, geconfigureerd en getest. De gebruikers krijgen een training en worden voorzien van documentatie. En verder staat ons team steeds ter beschikking bij vragen of problemen.

 

Op het einde van de ontwikkeling en na het live gaan, starten we met de ontwikkeling van de rapporten. Deze zijn al gedefinieerd tijdens de analysefase maar uit ervaring weten we dat tijdens het gebruik van de applicatie de vraag naar nieuwe rapporten en lijsten groot is. Zodoende voeren we deze ontwikkelingen en eventuele kleine aanpassingen door in de eerste weken na het live gaan. Ook het live gaan kan over verschillende weken gespreid worden afhankelijk van de complexiteit van het project.

 

Documentatie

 

Tijdens de ontwikkeling worden de nodige opmerkingen opgenomen in de codes dit biedt ons de mogelijkheid aan om deze codes beter te begrijpen indien we aanpassingen dienen uit te voeren weken, maanden of jaren erna.

 

terug naar diensten

Enkele van onze specialisaties.

Klanten vertellen.

Mr. Bauwens

No-Nonsens, c'est un non sens de les ignorer. Les essayer c'est les adopter. Amabilité,serviabilité,efficacité sont leur credo !!! Peux t'on rêver mieux ? ... lees verder